DESCOPERIŢI VALEA LOAREI

©Th Bronner/CRT CentreVal de  Loire
© Th Bronner/CRT Centre Val de Loire

Patrimoniul în stare pură de la Sully-sur-Loire la Chalonnes sur Loire

Valea Loarei, cu cei 280 km lungime şi cei 800 km2, este, începând cu anul 2000, cel mai are sit francez înscris în patrimoniul mondial UNESCO pentru peisajele sale culturale pline de viaţă.

La Loire à Vélo - Le Thoureil © J. Damase

O pagină de istorie

Pe firul Loarei, pe firul istoriei

În ziua de astăzi, Valea Loarei numără multe monumente istorice, printre care maiestuoasele sale castele de-a lungul râului, evocând şi punând în scenă toate evenimentele importante sau mărunte din istoria Franţei.

Continuați lectură

UN TERITORIU RECUNOSCUT

Patrimoniul mondial UNESCO

Înscrierea în patrimoniul mondial reprezintă recunoaşterea Văii Loarei ca fiind o valoare universală de excepţie, ceea ce i-a permis să fie inclusă pe lista celor 878 de situri culturale şi naturale renumite care fac parte din patrimoniul mondial, printre care se numără Statuia Libertăţii din New York, Marele Zid Chinezesc sau templul Abou Simbel din Egipt.

Continuați lectură
Quai de la Fosse - Nantes © V.Joncheray

UN PATRIMONIU îN JURUL LOAREI

Oraşele şi patrimoniul

Nu doar castelele de pe Loara sunt mărturii istorice, ci şi râul, care şi-a lăsat şi el amprenta:asupra râului, a unei epoci, asupra oraşelor şi obiceiurilor.De la patrimoniul cultural maritim la patrimoniul cultural urban, este un ţinut care trăieşte şi îşi povesteşte istoria.

Continuați lectură
La Bohalle proche de St-Mathurin-sur-Loire © Jean-Sébastien Evrard

O NATURĂ DE EXCEPŢIE

Splendorile florei şi faunei Văii Loarei

Teritoriul Văii Loarei nu este doar leagănul splendorilor, prezentate aici, şi al castelelor de pe Loara, ci şi un teritoriu natural în întregime.Flora şi fauna sunt prezente în împrejurimile şi de-a lungul râului Loara şi le oferă vizitatorilor un spectacol mirific.

Continuați lectură
©T. Martrou - CRT Centre-Val de Loire

Arta culinară, viile şi vinurile

Arta de a trăi „à la française”

De la Sancerre la vinurile de Nantes, continuând cu vinurile din Touraine şi Anjou, viile din Valea Loarei sunt bogate în vinuri de excepţie, care strălucesc prin diversitatea şi autenticitatea lor.Cu preparatele sale culinare dintre cele mai savuroase, arta de a trăi a Văii Loarei va şti să vă convingă.

Continuați lectură