©T. Martrou - CRT Centre-Val de Loire

Arta culinară, viile şi vinurile

Arta de a trăi „à la française”

De la Sancerre la vinurile de Nantes, continuând cu vinurile din Touraine şi Anjour, viile din Valea Loarei sunt bogate în vinuri de excepţie, care strălucesc prin diversitatea şi autenticitatea lor. Cu preparatele sale culinare dintre cele mai savuroase, arta de a trăi a Văii Loarei va şti să vă convingă.

 

Vinuri de diverse soiuri şi de înaltă calitate, bazate pe o tradiţie îndelungată:

 Bourgueil, Chinon, Vouvray, Muscadet, Saumur-Champigny, Menetou-Salon, Savennières… Aţi auzit de aceste vinuri, ale căror denumiri vă sună plăcut? Nu sunt decât câteva dintre numeroasele soiuri de vin din Valea Loarei; în această regiune veţi găsi un număr foarte mare de vinuri. De consumat, fireşte, cu moderaţie!

Mai multe despre arta de a trăi în zona centrală a Văii Loarei >>
Mai multe despre arta de a trăi în Pays de la Loire >>
 

Vinuri pe care le puteţi degusta cu orice prilej

 

Veniţi în inima regiunii pentru a descoperi sau redescoperi toată bogăţia vinurilor din Valea Loarei: traseul turistic în zonele viticole vă poartă de la un domeniu la altul, printre casele şi muzeele de vinuri răspândite pe întreg teritoriul. Pe tot parcursul anului, fiecare vie organizează numeroase manifestări dedicate acestei licori savuroase. Unele dintre ele sunt special dedicate vinurilor (târguri, expoziţii ale producătorilor etc.), în timp ce altele îmbină descoperirile oenologice cu degustările de produse locale, vizite ale siturilor, trasee sportive sau activităţi artistice.

Mai multe despre vinurile din Valea Loarei >>

 

Arta culinară şi terenurile viticole

Un strop de inventivitate, un dram de tradiţie, un pic de îndrăzneală şi o doză de „savoir-faire”, iată ingredientele care caracterizează excelenta artă culinară din zonă. Cât despre peşti, Loara abundă de şalău, ştiucă, anghilă şi alte specii. Specialităţile din carne, brânzeturile şi legumele întregesc paleta de delicii culinare de care, pe vremuri, se bucurau personajele lui Rabelais.

Puteţi aprecia aceste specialităţi locale pe malul Loarei, în numeroasele localuri în aer liber care împânzesc malurile râului, unde veţi fi încântaţi de atmosfera câmpenească şi muzicală. Opriţi-vă la La Possonnière, Saint-Saturnin-sur-Loire din Anjou sau la „Tours-sur-Loire”.

Mai multe despre arta culinară în zona centrală a Văii Loarei >>
Mai multe despre arta culinară în Pays de la Loire >>