DESCOPERIŢI VALEA LOAREI

Patrimoniul în stare pură de la Sully-sur-Loire la Chalonnes sur Loire

Valea Loarei, cu cei 280 km lungime şi cei 800 km2, este, începând cu anul 2000, cel mai are sit francez înscris în patrimoniul mondial UNESCO pentru peisajele sale culturale pline de viaţă.
 

UN TERITORIU RECUNOSCUT

Patrimoniul mondial UNESCO

 

Înscrierea în patrimoniul mondial reprezintă recunoaşterea Văii Loarei ca fiind o valoare universală de excepţie, ceea ce i-a permis să fie inclusă pe lista celor 878 de situri culturale şi naturale renumite care fac parte din patrimoniul mondial, printre care se numără Statuia Libertăţii din New York, Marele Zid Chinezesc sau templul Abou Simbel din Egipt. 


O PAGINĂ DE ISTORIE

Pe firul Loarei, pe firul istoriei


Val de Loire
În ziua de astăzi, Valea Loarei numără multe monumente istorice, printre care maiestuoasele sale castele de-a lungul râului, evocând şi punând în scenă toate evenimentele importante sau mărunte din istoria Franţei.

 


UN PATRIMONIUL ÎN JURUL LOAREI

Oraşele şi patrimoniul


Val de Loire
Nu doar castelele de pe Loara sunt mărturii istorice, ci şi râul, care şi-a lăsat şi el amprenta:asupra râului, a unei epoci, asupra oraşelor şi obiceiurilor.De la patrimoniul cultural maritim la patrimoniul cultural urban, este un ţinut care trăieşte şi îşi povesteşte istoria.


 
 
La Loire

O NATURĂ DE EXCEPŢIE


Splendorile florei şi faunei Văii Loarei


Teritoriul Văii Loarei nu este doar leagănul splendorilor, prezentate aici, şi al castelelor de pe Loara, ci şi un teritoriu natural în întregime.Flora şi fauna sunt prezente în împrejurimile şi de-a lungul râului Loara şi le oferă vizitatorilor un spectacol mirific.

 ARTA CULINARĂ, VIILE ŞI VINURILE

Arta de a trăi „à la française”


Val de Loire
De la Sancerre la vinurile de Nantes, continuând cu vinurile din Touraine şi Anjou, viile din Valea Loarei sunt bogate în vinuri de excepţie, care strălucesc prin diversitatea şi autenticitatea lor.Cu preparatele sale culinare dintre cele mai savuroase, arta de a trăi a Văii Loarei va şti să vă convingă.